Nederlanders in Zweden

Nederlanders zitten tegenwoordig overal ter wereld. Elke dag verhuizen Nederlanders naar landen over de grens en het gaat hierbij om honderden mensen per dag. Er wonen veel Nederlanders over de grens en het aantal Nederlanders in Zweden is daar slechts een kleine groep van. In 2011 werden er 8.300 Nederlanders in Zweden geteld, maar er zijn nog dagelijks nieuwe mensen die zich aan deze groep nieuwe Zweden toevoegen. Het wonen in Zweden lijkt de meeste mensen zeer aan te staan, maar let wel op. De cijfers zijn nagenoeg overal vertekend, omdat het aantal remigranten niet genoemd wordt.

Wat doen Nederlanders in Zweden?

Het grote aantal Nederlanders in Zweden blijft stijgen. De meeste Nederlanders emigreren naar Zweden om daar te genieten van de natuur en de mogelijkheden die er in Nederland niet zijn. Toch zijn er vooral veel Nederlanders en Duitsers in Zweden die alleen in de zomer in het land te vinden zijn. Zij reizen terug naar Nederland in de winter, en de lokale bevolking vindt dit doorgaans niet echt een ideale situatie. Veel dorpjes in Zweden komen nagenoeg leeg te staan in de winter, en dat is direct te merken. Daarbij zijn dit de mensen die doorgaans de taal minder goed beheersen.

Het grootste gedeelte van de Nederlanders in Zweden heeft een eigen bedrijf. Het zijn de campings die door Nederlanders gerund worden, maar er zijn ook veel voorbeelden van andere bedrijven die onder Nederlands beheer staan. Denk niet dat alle Nederlanders in Zweden een eigen bedrijf hebben, er zijn ook mensen die gewoon in loondienst zijn of die genieten van hun pensioen.

Op vakantie naar Nederlanders in Zweden?

Wanneer je op vakantie wilt naar Zweden, dan heb je meerdere opties. Je kunt kamperen, je kunt een stuga huren, maar je kunt er ook voor kiezen om doelgericht te kijken naar vakantie bij Nederlanders in Zweden. Dit lijkt niet de meest voor de hand liggende keuze, maar veel vakantiegangers vinden het prettig wanneer zij in hun eigen taal verder geholpen kunnen worden. Wanneer je op vakantie gaat bij mensen die al langere tijd in Zweden wonen, dan weten zij doorgaans de toeristische plekken aan te wijzen, zij kunnen adviezen geven en het is net even iets makkelijker wanneer je dezelfde taal spreekt. Vandaar dat het helemaal niet zo gek is om op vakantie te gaan bij Nederlanders in Zweden. Zeker niet wanneer je emigratieplannen hebt. Je kunt immers veel informatie op het internet opzoeken, maar als je ook echt op de plek geweest bent en met mensen gesproken hebt, weet je pas echt hoe het nou precies zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *