Kamperen in Zweden

Kamperen in Zweden is een leuke manier om de vakantie door te brengen, zeker wanneer het om een zomervakantie in Scandinavië gaat. Tijdens de herfst of winter is kamperen in Zweden uiteraard niet aan te raden. Het weer in Zweden laat dit namelijk niet toe. In de zomermaanden is het sterk aan te raden. Je kunt hiervoor op zoek naar campings in Zweden, maar het is ook mogelijk om in de natuur te gaan kamperen. De Zweedse natuur laat dit namelijk uitstekend toe. Staat er nergens een bord dat kamperen verboden is, dan kun je direct je tent opslaan, zeker wanneer je op openbare grond bent. Wil je bij iemand op de grond gaan kamperen, vraag dan eerst even toestemming.

Kamperen in Zweden of liever een stuga?

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Zweden, gaan voor de natuur naar het hoge noorden toe. Hiervoor kun je een stuga huren, een simpele blokhut met een bed en een keuken voldoet voor de meeste mensen al. Wil je meer luxe, dan kun je op zoek naar een zomerhuis. Wanneer je echter echt een actieve vakantie wilt hebben waarbij heel veel natuur opgesnoven kan worden, dan is kamperen in Zweden een veel beter plan. Je bent dan namelijk in veel hogere mate mobiel. Van stuga naar stuga rijden lijkt een vorm van mobiliteit, maar je bent gebonden aan wegen. Wil je echt een uniek meertje vinden om daar te gaan vissen zonder ook maar één keer gestoord te worden, dan is het handiger om te voet te gaan door de bossen heen. Zo kom je op plekken waar echt niemand komt. Ideaal als je met zijn tweëen bent en lekker wilt genieten van de rust en de vrijheid!

Let op bij het kamperen in Zweden

Kamperen in Zweden is heel erg leuk, maar het is niet hetzelfde als kamperen in Nederland. In Nederland kun je nauwelijks verdwalen. In Zweden is dit een stuk makkelijker. Zorg er altijd voor dat je goed gereedschap en goede materialen bij je hebt. Daarnaast is het verstandig om een mobiele telefoon of een kompas mee te hebben zodat je ook weet waar je bij benadering bent. Laat altijd iemand weten waar je bent en waar je heen gaat. Wanneer je niet bereikt kunt worden en niet terugkomt, hebben de mensen in ieder geval een idee waar zij moeten gaan zoeken.

Waar ga je kamperen?

Kamperen in Zweden is leuk, maar het kan lastig zijn om een goede plek te vinden. Er zijn namelijk heel erg veel plekken waar je kunt kamperen. Wij raden aan om een plek te kiezen waarbij je gemakkelijk verder kunt trekken. Langs een wandelroute kun je altijd makkelijke plekken vinden en je kunt altijd verder gaan. Zoek een plek die voldoet aan jouw eisen. Wil je graag klimmen, zoek dan een plek met veel bergen. Ben je iemand die graag vist, zoek dan een plek langs een rivier, of een plek waar meerdere meren bij elkaar komen. Op die manier kun je altijd een leuke plek zoeken om je tent op te slaan.

De natuur in Zweden leent zich prima voor een leuke kampeervakantie. Ga je kamperen in Zweden, houd dan wel altijd het weer in Zweden in de gaten. Het kan hier namelijk heel snel omslaan en wanneer je in een tentje zit, is het goed om te weten wat je de aankomende uren kunt verwachten.