Bewegwijzerde fietsroutes in Zweden

Bewegwijzerde fietsroutes zijn de meeste ideale manier om een leuke fietstocht te maken. Het is ook de manier om op de fiets vakantie te vieren in Zweden. Veel mensen hebben het idee dat er weinig bewegwijzerde fietsroutes zijn in Zweden, maar het tegendeel is waar. De routes zijn goed aangegeven en aan de hand van de kaarten die overal te vinden zijn in de toeristenbureaus, is het gemakkelijk om er eens lekker op uit te gaan. Waar moet je op letten tijdens de fietsvakantie in Zweden?

De bewegwijzerde fietsroutes in Zweden

In Zweden zijn veel mensen die de vakantie op de fiets doorbrengen. Dit zijn niet alleen de toeristen die uit het buitenland komen. Er zijn ook veel Zweden die op vakantie gaan in eigen land. Om maximaal te kunnen genieten van de natuur in Zweden, kiezen zij voor een vakantie op de fiets. Zo zie je het meeste van het land, en het land leent zich er ook nog eens uitstekend voor.

Zo is het mogelijk om overal te kamperen. Wil je liever iets meer luxe hebben, dan zijn er veel accomodaties waar je een nacht kunt boeken. Op die manier kun je even lekker bijkomen, even uitrusten en de volgende dag weer verder. Is de omgeving wel heel erg mooi, dan kun je er nog een dag bij boeken om even echt tot rust te komen.

Dankzij de kaarten en de bewegwijzerde fietsroutes is het makkelijk om een leuke vakantie in Zweden te hebben. Maar er zijn een aantal dingen waar je op zou moeten letten. Wanneer je zomaar een eigen route gaat maken, is het verstandig om zelf eten en drinken bij je te hebben. Je kunt namelijk eenvoudig terechtkomen in een gebied waar niet veel faciliteiten zijn, en dan is het goed om voorbereid te zijn. Denk ook aan de fietshelm. In Nederland worden deze helmen niet veel gedragen, in Zweden zijn zij eerder de regel dan een uitzondering. Naast deze tips is het altijd handig om een paar woorden Zweeds te spreken. Er gaan namelijk net even iets meer deuren open wanneer je hallo en bedankt kunt zeggen in het Zweeds. Om je direct te helpen: ‘Hej’ is hallo, en ‘tack’ is bedankt.

Het seizoen om te gaan fietsen

Niet alle seizoenen lenen zich even goed voor een fietsvakantie. In de winter kun je de bewegwijzerde fietsroutes niet eens vinden door alle sneeuw. Wanneer je in de periode tussen eind mei en begin september gaat, is de kans groot dat je het meeste uit je fietsvakantie kunt halen.