Zweedse huizen te koop vinden

Er zijn altijd wel Zweedse huizen te koop. Net als in Nederland is de woningmarkt echter onderhevig aan heftige schommelingen, die sterke invloed hebben op de prijzen van de huizen in Zweden. Dit betekent dat er veel Zweedse huizen te koop zijn tegen verschillende prijzen. Het draait allemaal om de markt van vraag en aanbod en die is niet overal gelijk in alle provincies in Zweden. Ben jij op zoek naar een Zweeds huis en maakt de regio niet heel veel uit, dan is het goed om eerst eens te kijken op websites zoals Blocket om te zien wat de prijzen zoal doen.

Zweedse huizen te koop en de marktprijzen

De prijs van Zweedse huizen die te koop zijn, hebben te maken met de wet van vraag en aanbod. Dit betekent dat een gewilde plek altijd duurder is dan een locatie die minder interessant is. Het gevolg is dat een appartement in Stockholm even duur kan zijn als een flink huis met een lap grond in midden Zweden. Huizen aan meren in Zweden zijn al snel duurder in verband met de locatie en de rechten die bij het huis horen. Wil je in de natuur in Zweden wonen, dan gaat de prijs ook al snel iets omhoog. Er zijn veel Nederlanders, Belgen en Duitsers die een huis in Zweden willen kopen die vrij ligt in de natuur. Moet je daar erg van schrikken? Nee, de prijs van een flink huis in Zweden met veel grond ligt gemiddeld onder de één miljoen kronen, en dat is omgerekend ongeveer €125.000.

De gemiddelde prijs van een huis in Zweden

De gemiddelde prijzen van de huizen in Zweden liggen vele malen lager dan de prijs van huizen in Nederland en België. Dit heeft te maken met de bevolkingsdichtheid. Nederland en België zijn dichtbevolkt, waardoor veel mensen op zoek zijn naar ruimte op plaatsen waar de ruimte erg schaars is. Het gevolg is dat de prijs sterk stijgt. Zweden is dunbevolkt. Hoe hoger je naar het noorden gaat, hoe lager de bevolkingsdichtheid is. Dat betekent dat er direct meer ruimte per persoon is, waardoor de prijs van de grond daalt. Dit zorgt ook voor een daling van de prijs van een huis.

Waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek gaat naar Zweedse huizen te koop, dan is het goed om te letten op de omgeving waarin je komt te wonen. Wonen in Zweden is leuk, maar het moet vooral voldoen aan jouw eigen eisen. Daarnaast is het verstandig om de staat van het huis goed te bekijken, en op te letten op hoe het huis precies verwarmd is. Hier gaat vooral in de winter het meeste geld in zitten wanneer je pech hebt. Let er goed op dat je in Zweden een aanbetaling op het huis moet doen met eigen geld, en dat je over een persoonsnummer moet beschikken om een huis te kunnen kopen. Heb je informatie nodig, vraag dan eens meer informatie bij een makelaar. Er zijn veel groepen op Facebook en websites online, maar deze spelen niet in op de eisen die regelmatig veranderen, en met oud nieuws is niemand geholpen rond het thema van Zweedse huizen te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *