Camperreizen Zweden blijven populair

Met de camper naar Zweden op vakantie blijft één van de meest gewilde opties wanneer het aankomt op vakantie vieren in Scandinavië. Met de camper door Zweden trekken kan immers al voor weinig geld, zeker wanneer je het één en ander van huis meeneemt. Maar de camperreizen naar Zweden hebben wel een aantal haken en ogen, dingen waar op gelet zou moeten worden voordat de reis geboekt wordt. Voor veel mensen is er echter een heel ander probleem en dat ligt niet zozeer in de camperreizen besloten, maar in de camper zelf. Want waar haal je er één vandaan en waar laat je de camper wanneer je deze niet gebruikt?

Soms is huren beter dan kopen

Het huren van campers is net zo populair als met de camper door Zweden reizen zelf. De campers zijn namelijk veelal duur en dat weerhoudt de meeste mensen ervan er eentje aan te schaffen. Zovaak wordt de camper immers niet gebruikt, en om dat ding nou 50 weken per jaar op de oprit te laten staan, dan wordt ‘m toch ook niet. Slimmer is het om een camper te huren en vervolgens gewoon de vakantie te vieren, waarna je de camper weer op één van de afgesproken plaatsen terug brengt. Het voordeel:

  • Geen kosten voor onderhoud of belastingen
  • Geen grote uitgave voor de aanschaf
  • Geen camper het hele jaar door in de schuur of op de oprit
  • Geen omkijken naar keuringen of andere moeilijke dingen

Camperreizen Zweden, maar waar gaan we heen?

Het is lastig om te bepalen waar je heen wilt wanneer je met de camper door Zweden trekt, want er is enorm veel te verkennen. De Noordkaap is schitterend, maar ligt voor veel mensen te ver weg. Er zijn maar een bepaald aantal dagen beschikbaar immers. Daarom blijven de meeste mensen in Midden Zweden, het meest toegankelijke gebied met genoeg afwisseling tussen steden en natuur om het voor iedereen bereikbaar te houden. Wil je een leuke vakantie plannen, dan kun je eens kijken naar een rondreis rond de meren Vättern en Vänern (Vänermeer in het Nederlands). Op die manier kom je veel vismeren tegen, stadjes en dorpjes, maar vooral fantastische uitzichten en mogelijkheden, zeker wanneer je er met de camper bent gekomen.

Met de camper naar Zweden betekent vooral veel vrijheid, maar tegelijkertijd ook veel rust. Wie een camper huurt bij een betrouwbaar bedrijf, zal niet snel in de problemen komen op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *