Waar moet je op letten als je naar Zweden op vakantie gaat?

Wanneer je op vakantie gaat naar Zweden, kun je natuurlijk naar ons aanbod, of kijken naar de vele artikelen bij ons op de website. We hebben in de tussentijd aardig wat tips gegeven met informatie over Zweden en de verschillende mogelijkheden, maar het blijft natuurlijk een eindeloze reis door de informatie heen. Wacht niet te lang met boeken en stel een vakantie naar Scandinaviƫ niet te lang uit, want hoe meer toeristen deze locaties weten te vinden, hoe minder Zweeds het zal worden. Een echte beleving van Zweden kun je dit jaar nog boeken, door gewoon te gaan.

Er zijn genoeg dingen die je in de gaten zou moeten houden wanneer je op vakantie gaat, maar de meest belangrijke liggen aan jouw eigen eisen. Drink je bijvoorbeeld graag en mag de vakantie niet te duur zijn, haal dan wat drank in Nederland of Duitsland tijdens de reis, want de alcohol is duurder in Zweden. Ga je op vakantie aan het water en ben je bang voor muggen, zorg dan voor genoeg middelen of citroen om de muggen weg te houden. Hetzelfde geldt voor andere dingen die je op vakantie echt niet zou willen missen.

Het verblijf

Voor het verblijf zijn natuurlijk nog veel meer dingen te zeggen, maar het meest belangrijke is dat de standaard in Zweden aanzienlijk lager ligt dan in Nederland. Huur je een appartement bij Zweden en zeggen deze dat dit zuinig ingericht is, dan vind je hoogstens een tafel, stoel en een bed. Let dus altijd goed op voordat je ja zegt. En vraag je een Zweed om hulp en zegt hij iets in de trand van ‘Misschien’, dan is het antwoord nee. Een Zweed zegt namelijk niet graag nee en dat is goed om te weten wanneer je een vakantie wilt boeken.

Op zoek naar een plek met water en bos en veel Zweden? Kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *