Tips om goedkoop op vakantie in Zweden te gaan

In zijn reactie op dit artikel vakantie-in-zwedennoemde Jan vakantie in Zweden peperduur. Speciaal om Jan even een stukje op weg te helpen, heb ik daarom een lijstje gemaakt met tips om vakantie in Zweden een stukje goedkoper te maken, door de ervaringen van mezelf en andere mensen samen te bundelen in een overzicht met dingen die je kunt doen om het allemaal leuk en betaalbaar te houden.

Uit eten? Tussen elf en drie!

In Zweden is het gebruikelijk om ’s middags warm te eten. Dat betekent dat de aanbiedingen die er zijn ook tussen de middag gelden, vaak tussen elf en drie. Dit heet de ‘Dagens’ en is de aanbieding van de dag. Doorgaans is dit eten en drinken voor een vaste gereduceerde prijs en wanneer je op vakantie in Zweden bent met een heel gezin, dan kan dat veel geld besparen. Nog goedkoper is niet uit eten gaan, maar wanneer je op vakantie bent, wil je toch kunnen genieten.

Met het vliegtuig of met de auto?

Je kunt op vakantie in Zweden gaan, maar hoe kom je er? Je kunt met het vliegtuig of met de auto en beide hebben voor- en nadelen. Met de auto is het een lange reis, dit kost benzine en daarnaast moet er betaald worden voor de brug en de boot. Dan heb je wel een auto bij het huisje staan natuurlijk, maar weegt dit tegen de kosten op? Je kunt ook vliegen (veel goedkoper) en een auto huren in het land zelf. Wat goedkoper is voor jou, is makkelijk uit te rekenen door de kosten van beide bij elkaar op te tellen.

Kosten met het vliegtuig Kosten met de auto
De vlucht zelf Brandstof voor de hele reis
Eventuele huurauto Kosten voor boot en brug
Kosten voor brandstof bij een huurauto Slijtage aan de auto door de vele kilometers

Gebruik de natuur!

Ben je op vakantie in Zweden, dan is het slim om zoveel mogelijk van de natuur te genieten. Dat kan door wandelen, maar ook door er profijt uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan het vangen van eigen vis en dat te bereiden boven een vuurtje, maar ook lingon, bosbessen en smultron zijn zeker aan te raden. Alles wat je niet hoeft te kopen, is een direct besparing immers!

Een verzekering kan veel besparen

Soms moet je iets uitgeven om te kunnen besparen. Wat te denken van een reisverzekering zodat gestolen, verloren of kapotte goederen vervangen kunnen worden? Niet veel mensen denken hier aan, maar op het moment dat de reisverzekering nodig is, is het heel handig om een paar euro te hebben betaald zodat je direct op de plek geholpen kunt worden!

Leer de taal een beetje

Zweden vinden het erg leuk wanneer toeristen zich in de cultuur verdiepen. Kun je een paar woorden Zweeds, dan gaan er al snel veel meer deuren voor je open dan voor de gemiddelde toerist. En wanneer je hulp nodig hebt, kunnen een paar woorden Zweeds je heel hard op weg helpen richting een oplossing!

Drank

Vakantie in Zweden gaat voor veel vakantiegangers gepaard met flink wat drank. Maar juist dat maakt een vakantie in Zweden peperduur, zoals Jan al aangaf. Een gemiddelde fles wijn van 0,7 liter kost in de Systembolaget omgerekend 8 euro. Voor een blikje bier van meer dan 5% leg je al gauw 2 euro neer, of meer. Wil je graag drinken op vakantie, neem dan je eigen alcohol mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *