Zweeds geld omrekenen, hoe zit het met geld in Zweden?

Veel mensen zijn op weg naar hun vakantie in Zweden en dan wordt geld in Zweden ineens een interessant onderwerp. Je kunt ervoor kiezen om de Zweedse kroon bij een wisselkantoor op te halen, maar dat is de meest dure oplossing die er is. Er zijn ook mensen die de Zweedse kronen in Zweden op willen halen bij een wisselkantoor. Deze mensen nemen euro’s mee en wisselen die om naar de Zweedse kroon. Een dure oplossing, want er is een veel betere optie om aan geld in Zweden te komen. Dat is simpelweg door geld op te nemen bij een bankautomaat, of extra te pinnen in een winkel. De kosten daarvan zijn afhankelijk van welke bank je hebt. Elke bank heeft een eigen percentage dat gerekend wordt voor buitenlandse transacties, maar geen is hoger dan het percentage van een wisselkantoor.

Geld in Zweden, de Zweedse kroon

In Zweden wordt met de Zweedse kroon betaalt. Je hebt de volgende waardes:

  • De munt van 1 kroon
  • De munt van 5 kronen
  • De munt van 10 kronen
  • Het biljet van 20 kronen
  • Het biljet van 50 kronen
  • Het biljet van 100 kronen
  • Het biljet van 500 kronen

De biljetten met een hogere waarde worden niet overal aangenomen. Het biljet van 1000 kronen wordt wel geaccepteerd in de grotere winkels, maar kun je vermijden dat je met deze briefjes komt te zitten, dan is dat zeker de moeite waard.

Wisselkoers Zweedse kroon – euro

De wisselkoers tussen de Zweedse kroon en de euro is een punt van discussie. De meeste mensen rekenen simpel met een 1:10 verhouding, maar doorgaans is een euro tussen de 8,50 en 9,50 kroon waard. Wil je het jezelf makkelijker maken met Zweeds geld omrekenen en moet het iets nauwkeuriger zijn, dan is het verstanding om het volgende te doen: Neem de prijs in kronen, deel die door tien en reken er 10% bij. Zo zit je altijd in de goede richting.

Geld meenemen naar Zweden is dus niet verstandig. Je kunt in Zweden gewoon geld bijpinnen of geld opnemen, zodat je met de Zweedse kronen kunt betalen. Zijn de kronen aan het einde van de vakantie nog niet op? Geen zorgen, Zweden heeft geen interesse in de euro, dus je kunt de Zweedse kronen volgend jaar ook nog gewoon gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *