Eindelijk betere voorspellingen in Zweden

Na een lange juli maand met veel regen en kou, zijn de meteorologen het erover eens geworden dat augustus een betere maand zou moeten worden. De voorspellingen zijn goed en dat is duidelijk te merken aan de Nederlanders en Duitsers die massaal op weg zijn naar Zweden. Het is de tijd van de bosbessen, de frambozen en alle andere vruchten die je kunt vinden, maar tegelijkertijd is het ideaal weer om lekker te gaan zwemmen, of juist wat actiefs te doen op de vroege morgen. Dankzij de vele regenbuien is het ook gemakkelijk en veilig om een vuurtje te stoken, dat in tegenstelling tot vorige jaren waar er een verbod afgegeven was vanwege de droogte. Al met al een ideaal moment om op vakantie te gaan in Zweden dus!

Zweden en het weer in augustus

Augustus is doorgaans een lekkere maand in Zweden. Doorgaans vallen de temperaturen iets terug, waardoor het niet meer zo heel heet is. Ditmaal is het andersom. De lage temperaturen van de maand juli worden vervangen door aangename temperaturen die gemiddeld boven de 20 graden liggen. Vergis je niet, in het Zweedse klimaat is dat ideaal om lekker aan het strand te liggen. Bijkomend voordeel is dat de lagere temperaturen vroeger op de dag het voordeel geven dat je comfortabel lange wandelingen kunt maken, kunt mountainbiken of andere activiteiten kunt ondernemen. De mensen die zelf een zomerhuis in Zweden hebben, komen dan ook massaal om ’s morgens aan het huis te werken, en ’s middags lekker te gaan zwemmen, of te gaan liggen in de zon.

Goedkopere reizen naar Zweden

Bijkomend voordeel is dat de reizen naar Zweden op dit moment veel goedkoper zijn dan in de maand juli. Voor de Zweden is het hoogseizoen namelijk voorbij, maar alles blijft in de maand augustus nog wel open. Ben je op zoek naar goedkope vliegreizen naar Zweden, bekijk dan hieronder eens hoe duur het zou worden wanneer je naar Stockholm, Göteborg of Växjo zou vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *