Met de camper Zweden aandoen?

camper zwedenStel je voor dat je met de camper Zweden wilt bezoeken, maar eigenlijk zie je op tegen de lange reis met het grote gevaarte. Met de camper naar Scandinavië is een zeer gewilde optie, maar tegenwoordig zijn er veel mensen die met Zweedse kentekenplaten rijden in een camper. Hoe zit dit precies en wat zijn de voordelen van de campervakantie in Zweden?  

Met de camper naar Zweden rijden, dat is een hels karwei voor de meeste mensen die nog niet zoveel kilometers hebben gemaakt in een camper. Het is dan ook lastig om het gevaarte over de Duitse snelwegen te rijden en ook de boot en brug naar Zweden kan moeilijk lijken. De oplossing voor dit probleem kwam van een slimme onderneming die al lang internationaal aan de naam werkt. Zij verhuren campers in Zweden zodat vakantiegangers met de auto of het vliegtuig naar Zweden kunnen komen, om vervolgens de camper op te halen en Zweden door te trekken. Handig dus voor de gemiddelde toerist.

Met de camper Zweden rond

Het kunnen huren van Zweedse campers heeft natuurlijk een flink aantal voordelen. Allereerst zal je minder snel worden aangehouden, aangezien het lijkt dat je een Zweed bent. Daarnaast geeft het huren van een camper alle vrijheden die je wilt hebben op een rondreis door Zweden, maar de nadelen van de lange reis naar het noorden toe, die vallen allemaal weg. Je kunt gewoon met het vliegtuig komen naar Göteborg of Stockholm bijvoorbeeld om daar vervolgens de camper op te halen. Waar je vervolgens heengaat, dat is helemaal aan jou.

Een aantal aanraders zijn altijd handig om mee te nemen. Zelf raden we het gebied midden Zweden ten zeerste aan. Het Vännern en Vättern (de grootste meren van Zweden) zijn een absolute aanrader, maar ook Hjo en Tiveden doen hier eigenlijk niet voor onder. Wil je liever wat meer cultuur met de camper in Zweden, dan kunnen we Skara aanraden. Bekend van Arn uiteraard en volgens de mensen daar werd Zweden gesticht in die kerk. Zeker de moeite waard dus!

Het leukste is natuurlijk om gewoon met de camper Zweden te verkennen. Het land is eindeloos en alle uitzichten van de Westkust tot het oosten zijn allemaal de moeite waard. Met een gehuurde camper weet je zeker dat je de tijd aan jezelf hebt. Met je eigen camper naar Zweden rijden is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.